Aberdeen köper Huvudsta Centrum

- Group

Aberdeen Asset Management förvärvar centrumfastigheten Rovan 1 i Huvudsta, mer känd som Huvudsta Centrum, Solna för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning. Säljare är WA Fastigheter AB. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 8 000 kvm varav 6 150 kvm utgörs av butiker och restauranger med Hemköp som största hyresgäst.

  • Vi är mycket nöjda över detta förvärv som ligger helt i linje med fondens investeringsstrategi. Den här typen av lokala servicecentrum med goda kommunikationsmöjligheter ger en attraktiv och stabil avkastning. Huvudsta utvecklas dessutom positivt både genom nyproduktion av bostäder och genom att Stockholm växer. Det senaste årets sju förvärv i Norden gör att vi ligger före fondens planerade investeringstakt. Vi har dock fortfarande ca en miljard kronor kvar i investeringsutrymme, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen.
  • Det är glädjande att Aberdeen fortsätter att hålla en hög investeringstakt. Hittills under 2016 har vi förvärvat fastigheter till ett totalt värde om 1,5 miljarder kronor för våra fonder och kunder i Norden. Vi fortsätter att söka objekt med attraktiv avkastning och riskprofil och ser att det finns goda möjligheter att upprätthålla den höga investeringstakten framöver. Vårt fokus i Sverige ligger fortsatt på segmenten kontor, handel, logistik och bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö och regionstäder, säger Magnus Kenning, Head of Transactions i Sverige.

 

Maqs, PWC och SWECO har varit rådgivare åt Aberdeen i denna affär. JLL Capital Markets var säljarens rådgivare.

Kontaktpersoner för mer information och bildmaterial.

Magnus Kenning
Head of Transactions, Sweden, Aberdeen Asset Management
Tel: +46 8 412 86 33, Mob: +46 70 279 33 24
E-post: magnus.kenning@aberdeen-asset.com

Lina Alvemur
Fund Manager, Aberdeen Asset Management
Tel: +46 8 412 80 26, Mob: +46 70 308 67 48
E-post: lina.alvemur@aberdeen-asset.com

Lena Ellertsson
Marketing and Communications manager, Aberdeen Asset Management
Tel: +46 8 412 73 23, Mob: +46 70 324 16 40
E-post: lena.ellertsson@aberdeen-asset.com