Aberdeen hyr ut 3600 kvm till Setterwalls

- Group

Aberdeen har hyrt ut ca 3 600 kvm till Setterwalls Advokatbyrå i SEB Trygg Livs fastighet på Sturegatan 10 i Stockholm. Setterwalls flyttar in i sina nya lokaler i augusti 2015.

Sturegatan 10 omfattar totalt 6 500 kvm och blev helt vakant 2013 då tidigare hyresgäst lämnade samtliga ytor. Sedan dess har arbete pågått med att förbereda fastigheten för nya hyresgäster. Huset har bland annat fått en ny kontorsentré från Sturegatan som möjliggör uthyrning av respektive plan separat. Reklambyrån King sitter sedan en tid tillbaka på de två översta planen och efter uthyrningen till Setterwalls kvarstår 1,5 plan motsvarande ca 1200 kvm sammanhängande kontorsyta att hyra ut.

- Sturegatan 10 har med sin kombination av personligt uttryck, funktionalistisk effektivitet och hög teknisk standard rönt stort intresse på kontorsmarknaden. Vi är stolta över att nu välkomna Setterwalls till toppmoderna kontorsytor i fyra plan med egen entré från gatan, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

Jörgen Axelsson, styrelseordförande på Setterwalls i Stockholm, kommenterar:

- Huset har en stark identitet i sin tidiga funkisstil. Det speglar en modern byrå som har mod att även fortsättningsvis våga sticka ut. Vi känner oss övertygade att dagens klienter kommer att känna sig hemma men också att huset och lokalerna kommer att kännas välkomnande för nya klienter som valt att arbeta med en modern byrå med Topp tre ambitioner.

Åsa Erlandsson, Managing Partner på Setterwalls, fortsätter:

- Vi ser flytten som ett naturligt steg i vår utveckling för att möta marknadens och medarbetarnas behov i dag och i morgon. Lokalerna främjar ett modernt, effektivt arbetssätt med transparens och kommunikation som en självklar del av verksamheten.

Setterwalls är sedan tidigare hyresgäster hos SEB Trygg Liv på Arsenalsgatan och stannar genom sin nya förhyrning inom livbolagets fastighetsbestånd.

- Det är mycket glädjande att Setterwalls väljer Sturegatan 10 som sitt nya huvudkontor. Jag ser det som en styrka att vi som långsiktig hyresvärd tillsammans med en välrenommerad advokatbyrå som Setterwalls kan iordningställa attraktiva och ändamålsenliga lokaler över tid inom vårt fastighetsbestånd, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Wealth Management.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Skalin, Uthyrningschef, Aberdeen Asset Management
Tel: 070-256 32 89, e-post: erik.skalin@aberdeen-asset.com

Tomas Krywult, SEB, Head of Real Estate Investment Management
Tel:08-763 63 29, e-post: tomas.krywult@seb.se

Lena Ellertsson Marketing and Communications manager, Aberdeen Asset Management
Tel: 08-412 73 23, e-post: lena.ellertsson@aberdeen-asset.com