Aberdeen köper handelsfastighet i Lund

- Group

Aberdeen Asset Management (Aberdeen) köper handelsfastigheten Medlingen 2 i Lund av Rockspring för drygt 66 MSEK. Förvärvet sker till Aberdeens svenska fastighetsfond ”Aberdeen Swedish Balanced Property Fund”.

Fastigheten Medlingen 2 i Lund är belägen i handelsområdet Nova Lund och är i sin helhet uthyrd till ÖoB på ett långt hyresavtal.

- Fastigheten passar utmärkt in i strategin att köpa fastigheter som förväntas generera stabila kassaflöden över tiden. Nova Lund är ett attraktivt handelsområde tack vare det strategiska läget i Lund med bra access såväl med bil som med buss, samt mixen av butiker i området, säger Thomas Holm, Fund Manager på Aberdeen Asset Management Sweden.

I slutet av 2016 förvärvade Aberdeen tre fastigheter av NCC. Ett av dessa förvärv skedde till precis som det nu aktuella förvärvet i Lund till Aberdeens nya svenska fond ”Aberdeen Swedish Balanced Property Fund”, som lanserades under 2016.

- Detta är den andra affären vi genomför på kort tid för vår nya fond. Vi avslutade 2016 i ett högt investeringstempo och öppnar 2017 på samma sätt. Jag ser fram emot ytterligare förvärv under året, säger Magnus Kenning, Transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.

MAQS Advokatbyrå har varit Aberdeens juridiska rådgivare i affären.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Kenning
Head of Transactions, Sweden
Tel: +46 84128 86 33
Mob: +46 70 279 33 24
E-post: magnus.kenning@aberdeen-asset.com

Karin Hjertén
Marketing Manager – Sweden & Denmark
Aberdeen Asset Management
Tel: +46 8412 80 78
Mob: +46 761 016 778
E-post: karin.hjerten@aberdeen-asset.com