Aberdeen fyller projekthus på 2300 kvadratmeter i Göteborg

- Group

Aberdeen Asset Management har tecknat avtal med Bassoe Technology avseende 2300 kvm kontor på Östra Hamngatan 17 i Göteborg. Bassoe Technology, som utvecklar flytande offshore-enheter för kunder över hela världen, hyr samtliga ytor i huset som just nu genomgår en omfattande ombyggnad.

Aberdeen Asset Management har tagit ett helhetsgrepp om huset som är från 1700-talet och under våren 2014 kommer moderna kontorslokaler att stå färdiga för inflyttning bakom en klassisk fasad. Huset har då byggts till både med en femte våning och en tillbyggnad på innergården, vilket ökar den uthyrningsbara ytan med 430 kvm till sammanlagt ca 2300 kvm.

Varje plan har även öppnats upp för att skapa flexibla kontorslösningar som är lika yteffektiva som nyproducerade lokaler. Teknisk infrastruktur, belysning, ventilation och inomhusklimat är av modern standard.

- Genom att effektivisera planlösningen och uppgradera tekniska installationer skapar vi moderna kontor bakom fasaden i nyrenässansstil. Samtidigt bevarar vi husets känsla och ursprung genom att behålla originaldetaljer som ger fastigheten dess speciella karaktär, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

Bassoe Technology får som ensam hyresgäst på Östra Hamngatan 17 en stark egen profilfastighet mitt i centrala Göteborg.

- Vi ser mycket fram emot att flytta in i vårt nya hus. Tillsammans med Aberdeen har vi haft möjlighet att utforma lokalerna efter våra behov och önskemål, vilket verkligen varit värdefullt för oss. Vi tror också att läget och husets karaktär kommer att uppskattas av såväl våra internationella kunder och samarbetspartners som av våra anställda, och därigenom bli en viktig tillgång för vår verksamhet, säger Helge Larsen, Managing Director på Bassoe Technology.

Fastigheten Nordstaden 17:8 ägs av Aberdeen Fastighetsfond Sverige.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:

Erik Skalin, Uthyrningschef, Aberdeen Asset Management
Tel: 070-256 32 89
E-post: erik.skalin@aberdeen-asset.com

Lena Ellertsson Marketing and Communications manager, Aberdeen Asset Management
Tel: 08-412 73 23
E-post: lena.ellertsson@aberdeen-asset.com